Nieuws

Terugblik Verjaardagsconcert

Harmonie St. Caecilia Simpelveld kijkt terug op een zeer geslaagd 140e verjaardagsfeest. Op zaterdag 4 november gaf de harmonie in een uitverkocht Partycentrum Oud Zumpelveld haar Verjaardagsconcert. Hoewel de harmonie nog enkele mensen van de wachtlijst blij kon maken met een entreebewijs, was het onvermijdelijk om ook mensen teleur te moeten stellen. 

Door het uitbreiden van het vaste podium, het bouwen van extra geluid- en lichtinstallatie en het plaatsen van videoschermen was de zaal tot een sfeervol theater omgebouwd voor dit evenement. Voor de pauze schitterde de harmonie - die bestond uit het succesvolle combinatieorkest van St. Caecilia en St. Catharina Lemiers - in een aantal klassieke werken, zoals Shostakovich’ Dance I uit de Jazz Suite, de Orpheus Quadrille van Strauss, met als finale de welbekende Can Can, en de Latijns-Amerikaanse dans Joropo. Ook voor de pauze kwam de solo van Caecilia’s eigen euphonium-speler Ton Claessens aan bod, hij soleerde fenomenaal in keltische stijl tijdens The Green Hill. Na de pauze vervolgde de harmonie met Saturday Night Fever, een medley met nummers van de Bee Gees uit de gelijknamige musical en een Limburgse medley met veel bekende evergreens waaronder ’t Kapelke, Wie Sjoeën Os Limburg Is en een Kwestie Van Geduld. Het was echter niet alleen maar feest: de harmonie speelde ook prachtig John Lennon’s Imagine en droeg dat op aan het recent overleden lid René Krans. 

Gedurende het hele concert stalen zangeres Imke Heitzer en de Naatsbrackeleare de show. Imke betoverde de hele zaal met haar heldere stem in I Dreamed A Dream uit de musical Les Misérables, Think van Aretha Franklin, I Will Always Love You uit de film The Bodyguard en Tina Turner’s Proud Mary. De Brackeleare zongen hun eigen Simpelveldse versie van Het Dorp en brachten een muzikale ode aan Mieng Harmenej, waarbij 3 muzikanten van St. Caecilia op de schermen vertelden hoe prettig zij het lidmaatschap en musiceren bij de harmonie ervaren. En natuurlijk zorgden de drie heren ook voor geweldig leuke sketches. Zo waren ze heel open over hun (korte) muzikale carrière bij de harmonie met ‘d’r Kwetsjbuul, de Triangel en de Flööt’…

Tijdens het concert werd ook aan de inwendige mens gedacht. De harmonie bood alle bezoekers een speciaal ontwikkelde bonbon van ’t Chocolade Mulke, uiteraard met harmonieblauwe bosbessenvulling, aan. Na afloop van het concert, nadat de harmonie tot besluit de swingende toegift Mr. Blue Sky had gespeeld, waren de bezoekers dolenthousiast. Het hele concept van het Verjaardagsconcert, namelijk het bouwen van een muzikaal verjaardagsfeest, was aangeslagen. Dankzij de geweldige solisten en de goede muziek in het algemeen heeft de harmonie volop complimenten ontvangen: “Wij hebben genoten van het prachtige gevarieerde programma.”, “Wat was het mooi: prachtige muziek, een vleugje humor en een fijne sfeer.” Tevreden kijken het bestuur, de jubileumcommissie en de leden dan ook terug op hun Verjaardagsconcert.

Voor wie het concert heeft moeten missen is er een schrale troost: het concert is opgenomen en zal binnenkort (na de montage) in delen op het Youtube-kanaal van St. Caecilia en de eigen website terug te vinden zijn.


Logo Harmonie St. Caecilia Simpelveld

Contactinformatie

Kanthuisstraat 41
6369 SM Simpelveld
T: 06-4916 0841
E: info@harmoniesimpelveld.nl

Contactformulier

Privacy Policy

 

Verenigingslokaal

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
6369 VL Simpelveld
T: 045-544 14 95
W: www.oud-zumpelveld.nl