Nieuws

Jubilarissen 2023

Op zaterdag 16 september houdt Harmonie St. Caecilia Simpelveld haar jaarlijkse feestavond. De vereniging zet dit jaar 3 jubilarissen in het zonnetje, elk met een mooie staat van dienst van 25 jaar. Het feestje is dit jaar extra bijzonder, want niet alleen vieren deze 3 hun jubileum, de vereniging zelf bestaat maar liefst 140 jaar. Dat wordt gevierd met een muzikaal cadeau voor alle kinderen van Simpelveld (1 oktober in Cultuurhoes I g’n Bende) en een groots jubileumconcert (4 november in Partycentrum Oud Zumpelveld) met medewerking van de Naatsbrackeleare en zangeres Imke Heitzer. De harmonie vormt, zoals wel vaker de afgelopen jaren, één orkest met Harmonie St. Catharina Lemiers. 

John Notermans
John werd 25 jaar geleden lid van het bestuur. Zijn schoonvader Jo Scheijen was toen al ruim 50 jaar lid en vanuit de interesse die John en zijn vrouw Marlou voor de harmonie hadden, werd hij gevraagd. Vanuit zijn financiële achtergrond werd hij al erg snel penningmeester van de harmonie en daarbij staat hij garant voor een accurate boekhouding en verstandig financieel beheer. Daarnaast staat hij op de achtergrond simpelweg altijd en overal paraat voor de harmonie. Je kunt het zo gek niet bedenken, of John werkt er aan mee: het ophalen van oud papier, andere werkzaamheden voor de clubkas, het verplaatsen van instrumenten, podiumelementen of decoratie en al het andere wat er op het pad van het bestuur komt. Een tiental jaren geleden besloot John zijn bestuurslidmaatschap neer te leggen, maar desondanks bleef hij lid en stond hij voor de vereniging klaar wanneer die hem ook maar nodig had. De harmonie is enorm blij dat John sinds 2021 zijn taak als penningmeester binnen het bestuur weer opnieuw op zich heeft genomen. Daarbij zijn de collega-bestuursleden heel blij met de nuchtere no-nonsense manier van werken van John, waardoor hij een gewaardeerde steun en toeverlaat in het 6-koppige bestuur is. John zegt zelf dat hij er trots op is dat hij een steentje bijdraagt aan het voortbestaan van St. Caecilia, want het verenigingsleven heeft het tegenwoordig best lastig. Simpelveld zonder harmonie, dat gaat er bij hem niet in! 


Simone van Gessel-Kicken
Simone begon op 8-jarige leeftijd in de notenleerklas van de vereniging haar muzikale ‘loopbaan’. Muziek zit haar echt in het bloed: ze is een telg uit de familie Van Wersch en wie de historie van de harmonie leest, kan niet om die naam heen. Twee van de oprichters, een van de eerste dirigenten en jarenlange zaalhouders droegen allemaal de naam Van Wersch. Op haar 9e koos Simone voor dwarsfluit. Ze nam met succes deel aan verschillende solistenconcoursen en stroomde door naar de jeugdharmonie. In 2001 trad ze toe tot het harmonieorkest. Ze heeft geruime tijd met veel plezier en enthousiasme meegewerkt aan het verenigingsblad ‘De Vrolijke Noot’. Bij de harmonie heeft Simone veel vrienden gemaakt en zelfs haar echtgenoot leren kennen. Hoewel ze na haar studie elders in Zuid-Limburg is gaan wonen, houdt ze via de harmonie de binding met haar thuisdorp Simpelveld. Momenteel is Simone geen actief lid vanwege de drukte van een jong gezin. Ze blijft echter sterk verbonden met de harmonie en de muzikanten hopen haar dan ook snel weer in hun midden te verwelkomen. 


Anja Stam-Wibbeke
Anja is sinds 2019 lid bij St. Caecilia Simpelveld, en is daarvoor vele jaren lid geweest bij de Kon. Harmonie St. Cecilia Tegelen. Daarom viert zij nu dat zij 25 jaar actief muzikant is. Als jeugdlid kreeg Anja eerst les op blokfluit en daarna op de klarinet. Ze was het eerste lid uit het gezin dat muziek maakte, maar na een paar jaar waren jongere broer en moeder ook enthousiast muzikant en werd vader Wibbeke penningmeester. Tijdens haar studie in Maastricht pendelde ze wekelijks op en neer naar Tegelen, maar na vele jaren reizen besloot ze uiteindelijk toch daar haar lidmaatschap op te zeggen. Maar Anja houdt van muziek en toen ze in Simpelveld kwam wonen duurde het dan ook niet heel lang voordat ze zich in 2019 aanmeldde bij de harmonie. Ze ontpopte zich al snel als een lid dat een stapje extra zet en met veel energie ook buiten de muziek actief is, met bijvoorbeeld de complete restyling van de verenigingswebsite, de 140-jarige jubileumactiviteiten en het ophalen van oud papier. Ondanks dat al een jaar na haar lidmaatschap in Simpelveld de Corona-pandemie begon, voelde ze zich thuis bij de vereniging, mede door de vele activiteiten die St. Caecilia tijdens de pandemie ondernam zoals het maken van filmpjes, digitale sociale activiteiten en repetities zodra dat een beetje kon. 

Wie de jubilarissen met deze mooie prestaties wil feliciteren is van harte welkom op zaterdag 16 september in Partycentrum Oud Zumpelveld aan de Irmstraat 23. Daar start om 20.00 uur de interne huldiging, waarna voor de leden, familie en andere belangstellende gelegenheid is om te feliciteren. Daarna gaat de gezellige feestavond, in zomerse sferen, echt van start met DJ Roger. 
Op zondag 3 december viert de harmonie op muzikale wijze het feest van haar patroonheilige door de Mis in de Remigiuskerk op te luisteren, samen met Kerkelijk Zangkoor Harmonia.

 

Jubilarissen


Logo Harmonie St. Caecilia Simpelveld

Contactinformatie

Kanthuisstraat 41
6369 SM Simpelveld
T: 06-4916 0841
E: info@harmoniesimpelveld.nl

Contactformulier

Privacy Policy

 

Verenigingslokaal

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
6369 VL Simpelveld
T: 045-544 14 95
W: www.oud-zumpelveld.nl