Nieuws

Harmonie benoemt nieuw erelid

De 140-jarige Harmonie St. Caecilia heeft pasgeleden een nieuwe erelid benoemd. Dit gebeurde op het jaarlijkse Caeciliafeest op zaterdag 16 september, waar ook drie 25-jarige jubilarissen in het zonnetje werden gezet.

Vanwege zijn grote staat van dienst is klarinettist Jo Scheijen, na meer dan 75 jaar actief lidmaatschap, door de leden van de vereniging unaniem tot erelid benoemd. Jo was als (solo-) klarinettist, docent en bestuurslid actief bij St. Caecilia en heeft voor zijn verdiensten voor de gemeenschap al bij zijn 40-jarig lidmaatschap een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Kortgeleden moest hij op meer dan 90-jarige leeftijd zijn klarinet om gezondheidsredenen – met veel pijn in het hart – aan de wilgen hangen. Aan het einde van een dergelijk lang en waardevol actief lidmaatschap blijft Jo als erelid aan de vereniging verbonden. De harmonie is er trots op om een man met deze staat van dienst in haar midden te mogen hebben.

Na de formele plichtplegingen vierde de harmonie nog tot in de kleine uurtjes haar jaarlijkse feest, dit jaar in Hawaii-thema. De harmonie is nog niet uitgefeest, op zaterdagavond 4 november geeft ze een feestelijk Verjaardagsconcert met medewerking van zangeres Imke Heitzer en de Naatsbrackeleare. Het is die avond vooral pop- en andere lichte muziek wat de klok slaat. Ze heeft speciaal gezocht naar unieke arrangementen van welbekende muziek. De harmonie vormt dan één groot orkest met haar muzikale vrienden van St. Catharina Lemiers. De voorverkoop voor dit concert is recent gestart: kaartjes zijn voor de sympathieke prijs van € 7,50 verkrijgbaar bij De Witte Bazar, Oud Zumpelveld en www.harmoniesimpelveld.nl. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door een stimuleringsbijdrage van de gemeente Simpelveld.

Jo Scheijen is benoemd tot erelid

Foto: Jo Scheijen ontvangt de oorkonde behorende bij het erelidmaatschap uit handen van secretaris Hub Mohnen. 


Logo Harmonie St. Caecilia Simpelveld

Contactinformatie

Kanthuisstraat 41
6369 SM Simpelveld
T: 06-4916 0841
E: info@harmoniesimpelveld.nl

Contactformulier

Privacy Policy

 

Verenigingslokaal

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
6369 VL Simpelveld
T: 045-544 14 95
W: www.oud-zumpelveld.nl