Nieuws

Een jaar vol feest voor St. Caecilia

Een jaar vol feest voor St. Caecilia

2023 is een feestjaar voor Harmonie St. Caecilia Simpelveld. De vereniging bestaat op de kop af 140 jaar. Al sinds de oprichting zorgt de harmonie bijna onafgebroken – alleen tijdens de 2e Wereldoorlog werden de instrumenten noodgedwongen opgeborgen – voor muziek in Simpelveld. En dat is met recht reden voor een feestje: op zaterdagavond 4 november verzorgt de harmonie in haar verenigingslokaal een concert ter ere van het jubileum. Meer informatie over dat concert volgt op een later moment.

De harmonie werkt sinds vorig jaar ook geregeld samen met Harmonie St. Catharina Lemiers. Ook die vereniging viert haar jubileum in 2023: ze bestaat 125 jaar. Harmonie Sint Caecilia viert dat feestje mee tijdens het Lemierser Jubileumconcert op zaterdag 27 mei in De Obelisk Vaals. Beide verenigingen zullen dan als één orkest een spectaculair muzikaal programma ten gehore brengen. In november, tijdens het jubileumconcert van St. Caecilia, werken de verenigingen weer samen om er ook dan een memorabel moment van te maken.

Poster Jubileumconcert Lemiers

Voor de pauze bestaat het programma uit symfonische blaasmuziek met als hoogtepunt Rossini’s Introduction, Theme and Variations for Clarinet met als solist Joris Lumeij (klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine). Na de pauze staat het concert in het teken van lichte muziek, waarbij het harmonieorkest zangeres Laura Aussems zal begeleiden bij bekende hits zoals Skyfall, Natural Woman en A night like this. Laura is o.a. bekend geworden als deelnemer van de wedstrijd “K3 zoekt K3” en was deelnemer aan het tv-programma “Op zoek naar Maria”.

Meer feest voor St. Caecilia is er dit jaar op zaterdag 16 september, dan vindt de huldiging van de jubilarissen en de feestavond plaats, uiteraard ook in het verenigingslokaal Oud Zumpelveld.


Logo Harmonie St. Caecilia Simpelveld

Contactinformatie

Kanthuisstraat 41
6369 SM Simpelveld
T: 06-4916 0841
E: info@harmoniesimpelveld.nl

Contactformulier

Privacy Policy

 

Verenigingslokaal

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
6369 VL Simpelveld
T: 045-544 14 95
W: www.oud-zumpelveld.nl