Nieuws

Harmonie huldigt 3 jubilarissen

Op zaterdag 1 oktober houdt Harmonie St. Caecilia Simpelveld voor het eerst sinds de pandemie haar jaarlijkse feestavond. Afgelopen zondag vierde de harmonie al op muzikale wijze het feest van haar patroonheilige door de Mis in de Remigiuskerk op te luisteren, samen met Kerkelijk Zangkoor Harmonia. De vereniging zet dit jaar 3 jubilarissen in het zonnetje, die hun jubileum vanwege corona de afgelopen jaren niet hebben kunnen vieren.

Jo Scheijen is al 75 jaar lid van de harmonie en die driekwart eeuw(!) speelt hij ook al op zijn klarinet. Ook nu, nadat hij recent zijn 90e verjaardag mocht vieren, speelt hij nog altijd zeer verdienstelijk en is hij trouw iedere week te vinden op de repetitie. Voor generaties aan (jonge) muzikanten was én is Jo een onveranderbaar (muzikaal) referentiepunt op de repetitie:  hij was er altijd al én is er nog steeds.  Maar liefst 40 jaar vervulde Jo de rol van soloklarinettist en is hij tevens jarenlang bestuurslid en penningmeester geweest. Ook was Jo ruime tijd de opleider van jonge klarinettisten. Het leven van Jo stond en staat altijd in het teken van de harmonie, maar hoewel Jo een fantastische muzikant was én is, is gezelligheid voor hem minstens net zo belangrijk. Voor Jo is iedere harmonieactiviteit altijd een gezellig uitje, en die combinatie maakt hem dan ook een bijzonder waardevol lid. Samen met andere verdiensten voor Simpelveld leverde dat hem al eerder een koninklijke onderscheiding op.

Roger Niese viert zijn 40-jarig jubileum als lid van St. Caecilia. Roger volgde, net als vele van zijn leeftijdgenoten, muziekles bij de harmonie en koos voor de klarinet. Al snel werd duidelijk dat Roger een uitzonderlijk talent had en hij groeide door tot professioneel klarinettist, die op enig moment de rol van solo-klarinettist overnam van mede-jubilaris Jo Scheijen. Ook de kiem van zijn dirigenten-carrière lag in Simpelveld. Als dirigent van het jeugdorkest wist hij jonge muzikanten – destijds slechts een paar jaar jonger dan hijzelf – muzikaal uit te dagen en tot een hechte vriendengroep te maken.  Momenteel is hij, naast basklarinettist van de Philharmonie Zuid-Nederland vooral werkzaam als arrangeur voor harmonieën en symfonieorkesten. Door zijn professionele carrière is hij niet meer wekelijks op de repetitie aanwezig, maar wanneer hij kan speelt Roger mee op concerten en ook als gastdirigent en huis-arrangeur draagt hij zijn steentje bij aan de vereniging.

De bijdrage van Jo Meijers aan onze vereniging is niet muzikaal, maar op bestuurlijk vlak. Jo speelt dan wel geen instrument, maar is onmisbaar binnen het bestuur. In de 25 jaar die Jo lid is van St. Caecilia heeft hij alle functies in het dagelijks bestuur vervuld: Jo is gestart als vice-voorzitter en heeft toen dat noodzakelijk werd ook de rol van penningmeester en secretaris vervuld. Na ca. 5 jaar co-voorzitterschap met Joyce Akse is Jo nu algemeen bestuurslid en ook in die rol is hij van grote toegevoegde waarde in het bestuur. Het gaat te ver om al zijn taken uit die 25 jaar op te noemen, dan zou de uitgave van de Troebadoer te dik worden. Jo is nooit te beroerd om zijn helpende handen uit de mouwen te steken als dat nodig is. Tijdens de bestuursvergaderingen heeft Jo naast zijn sterke inhoudelijke bijdrages, de belangrijke rol om als nestor van het bestuur de historische context toe te lichten en om te zorgen voor de vrolijke noot door leuke anekdotes uit de harmonie-geschiedenis te vertellen.

Wie deze jubilarissen met deze mooie prestatie wil feliciteren is van harte welkom op zaterdag 1 oktober, vanaf 20.00 uur, in Partycentrum Oud Zumpelveld aan de Irmstraat.


Logo Harmonie St. Caecilia Simpelveld

Contactinformatie

Kanthuisstraat 41
6369 SM Simpelveld
T: 06-4916 0841
E: info@harmoniesimpelveld.nl

Contactformulier

Privacy Policy

 

Verenigingslokaal

Partycentrum Oud Zumpelveld
Irmstraat 23
6369 VL Simpelveld
T: 045-544 14 95
W: www.oud-zumpelveld.nl