Familieconcert | Algemeen | Muzieklessen

Muziek speelt een grote rol in het dagelijks leven van de mens. We willen kinderen graag bewust maken van dit feit. Stel je eens voor dat je een film/tv zat te kijken zonder muziek! Wij willen kinderen daarvan graag laten meegenieten.

In overleg met de docenten van basisschool De Meridiaan geven wij daarom, binnen de reguliere schooltijden, extra muzieklessen aan de kinderen van de groepen 1 t/m 3. Deze lessen worden helemaal in het teken gezet van de muziek uit de Disneyfilms. Iedere groep zal met eenvoudige instrumenten een liedje uit een film instuderen, zodat ze dat tijdens het concert samen met de harmonie kunnen laten horen.

Muziekdocente Suzan Hambuckers, recentelijk afgestudeerd aan het conservatorium Maastricht in Schoolmuziek, zal de lessen in de klassen op de basisschool verzorgen. Suzan is momenteel als docente kleutermuziek al aan onze vereniging verbonden en uit ons buurdorp Eys afkomstig. De muzieklessen zijn gericht op het beleven van en het zelf maken van muziek. Daarbij zal het beeld en de muziek uit de film die bij de betreffende groep hoort een belangrijke rol spelen. Met name slagwerkinstrumenten zullen worden gebruikt om de kinderen de basisbeginselen van ritme en muziek bij te brengen. Het uiteindelijke muzikale doel van deze lessen is dat de klas tijdens het concert een deel van de filmmuziek kan meespelen met het harmonieorkest. Echter het mooiste doel is uiteraard dat kinderen zien dat het maken van muziek leuk is!

Bij vragen over deze muzieklessen of deelname aan het concert, stel deze gerust! WIj zijn via e-mail te bereiken via opleiding@harmoniesimpelveld.nl.