Jeugdorkest

Tijdens de wekelijkse repetitie van het jeugdorkest leren de jonge muzikanten op een leuke en ontspannen manier om samen muziek te maken. De muziek die het orkest speelt varieert van klassiek tot pop en is toegespitst op het niveau van de muzikanten.

Het jeugdorkest geeft een aantal keren per jaar een eigen concertje, zoals tijdens de leerlingenuitvoering en op concertmiddagen voor jeugdorkesten uit de regio. Ook krijgen de leerlingen ieder jaar de kans om samen met het ‘grote’ harmonieorkest te spelen tijdens een uitvoering.

Het jeugdorkest repeteert wekelijks onder leiding van de dirigente in ons verenigingslokaal Oud Zumpelveld. Naast de jeugdleden van Harmonie St. Caecilia Simpelveld spelen ook de jeugdleden van Harmonie St. Agatha Eys in het jeugdorkest. Dit omdat samen muziek maken simpelweg veel leuker is dan alleen!