Directie

Instructeur: Theo Winkens
Theo Winkens werd geboren in 1949 te Vaals en is momenteel woonachtig in Simpelveld. Als 5 jarige is hij begonnen met "trommelen" bij schutterij St. Paulus Vaals en daarna bij harmonie St. Jozef Vaals. Voor zijn muzikale opleiding slagwerk aan de muziekschool te Kerkrade slaagde hij met lof. Vervolgens rondde hij ook de opleiding tot instructeur af aan de muziekschool in Kerkrade. Aan de muziekschool in Venlo volgde hij met succes een opleidingscursus.

Sinds de oprichting in 1981 is Theo instructeur bij de drumband van harmonie St. Caecilia Simpelveld. In deze periode wist hij de drumband van de derde divisie naar de top van de tamboerwereld te loodsen. Tevens is Theo instructeur bij de drumbands van harmonie St.Cecilia Mechelen, de harmonie St. Martinus Vijlen en de schutterij St.Paulus Vaals. Ook bij deze verenigingen verzorgt Theo de tamboeropleiding.


Tamboer-maître: John Bongaerts
John Bongaerts werd op 9 augustus 1963 te Venlo geboren en is momenteel woonachtig te Bocholtz. Op 9 jarige leeftijd legde hij de basis van het trommelen bij de toenmalige drumband van schutterij St. Barbara te Reuver. Toen John in 1986 naar Simpelveld verhuisde, werd hij in 1987 lid van de plaatselijke drumband van Harmonie St.Caecilia, waar hij verder opgeleid werd als tamboer door Instructeur Theo Winkens.

Vanaf 1995 werd John tamboer-maitre van de steeds maar groeiende en succesvollere drumband. In 1996 slaagde hij onder auspiciën van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen, bij Dhr. J. Peeters (voormalig Tambour-Maître koninklijke landmacht) te Weert, voor de cursus Tambour-maître. Eveneens behaalde John individueel vele prijzen als tambour-maître tijdens diverse concoursen en drumbandfestivals.

Door zijn goede samenwerking met de instructeur en mede door een gedisciplineerde aanpak in combinatie met kundige en enthousiaste inzet heeft hij een belangrijk aandeel in het functioneren van de zeer succesvolle drumband